13958016_1140975482607426_8937256305865774601_o.jpg

Hello!

Welcome to my stories about love and life. Marilyn.

Kuidas Hispaania talv üle elada

Kuidas Hispaania talv üle elada

Meil on siin Valencias käinud päris palju sõpru külas. Märtsis käis meil külas sõber Taavi. Rumile meeldivad väga külalised. Talle meeldivad üldse kõik inimesed, aga Taavi ostis endale esimesel päeval ukulele ja kohe oli ta meie peres tõeline hitt. Kui ta ukulele kätte võttis, siis Rumi kohe pidi saama tema juurde minna. Võibolla ta sai aru, et see on hästi pisikene kitarr ja tema on hästi pisikene inimene, seega ta tundis samastumist ja tahtis endasuguse ligi hoida. Mänguväljakul ka läheb alati ju väikeste laste mitte täiskasvanute juurde. Võibolla talle lihtsalt väga meeldib muusika, aga nagu Taavi ütles, siis vist beebidele enamasti meeldibki muusika.

Räägin veidi ilmadest ja temperatuurist, mis Hispaanias on. Kui Tenerifel oli juba veebruari nii soe, et ma käisin isegi ookeanis ujumas, siis Vahemere ääres Valencias hakkab alles nüüd soojaks minema, aga ujuma ikka veel ei kipu. Kutsusime Taavigi endale külla, sest Eestis on ju nii külm ja Hispaania on soe maa. Arvestades, et me elame täitsa ranna ääres, siis mõtlesin, et hea ja mõnus on varbad liiva sees ukulelet tinistada. Aga tegelikkus oli veidikene teistsugune. Tegelikult ei ole see talv Hispaanias midagi nii soe. Nüüd on juba kevad, aga enne seda oli ikka üsna külm. Nojah, vahele mõned rannapäevad, aga üldiselt ikka külm mis külm. Ja ma saan aru, et te võibolla mõtlete nüüd, et millest ma räägin, et Eesti külm on –25 kraadi ja iga soe ilm on soojem kui meie talv, aga asi on selles, et Hispaanias ei armastata eriti radikaid ega muid küttekehasi. Seega on õhtud ja ööd toas külmemad kui õues. Ma kahtlustan, et nad lihtsalt ignoreerisid seda fakti, et talv üldse olemas on ja lihtsalt põhimõtteliselt ei pane radikaid tuppa.

Janno muidugi ütles mulle sellepeale, et ega nad käivad toas ka jopede ja saabastega. Siis ma sain aru, miks neil on ka kõikjal kivipõrandad. Nad ei võta toas kingi ära. Aga meie käime sokkides toas ringi ja varbad külmetavad. Mina käisin esimesed kuud Valencias koguaeg ühe ja sama kampsuniga nii toas kui õues, kuna mul ei olnud neid üle ühe kaasas ja ma arvasin, et ega mul rohkem ikka neid vaja ei lähe, ja siiani vaid vaatan riidepuudel rippuvaid kleidikesi. Kui ma Taavi merinovillast kampsunit xs suurusesse ei oleks pesnud, siis mul oleks ikka veel vaid üks kampsun, aga õnneks nüüd on tänu sellele kaks. Seda ma muidugi ette ei kujuta, kuidas sellised Rumi vanuses beebid toas ringi roomavad, kuna minu teada ei ole väga mõistlik lapsele kingi jalga panna, kui ta alles õpib kõndima. Või ma eksin? Vahel mängime Rumiga lihtsalt kleidikeste proovimist. See tähendab, et mina proovin Rumile väikeseid kleidikesi selga, kuna ma kardan, et ta kasvab neist enne välja, kui ilmad soojaks lähevad ja siis ma ei olegi saanud neid talle selga panna. #aastaema

Lisaks ma arvan, et eks siin on ka väike vein pidevalt laual avatud, mis hoiab hinge soojas ja veri on hispaanlastel kuum nii ehk nii. Samas kui ma vaatan, kuidas kohalikud riides käivad, siis ma ei kujuta ette, mida nad Eestis teeksid, kuna nad käivad siin ka sulejopede ja karvamütsidega. Ka aprillis. Ainult meie võtame ennast päikese käes T-särgi väele.

Igatahes enam ei ole öösiti alla kümne kraadi ja see annab kohe tunda. Toas on ka palju soojem ja õues päikese käes on vahel lausa 20/25 kraadi, mis on ikka täitsa Eesti suveilm. Eestis algab minu jaoks kevad mais ja see on kahtlemata mu lemmikaastaaeg. Seega siin algas see vist märtsis ja ma tunnen, kuidas see teadmine, et iga päevaga läheb soojemaks, paneb mu ajus õnnehormoonid tantsu lööma. Päevad on siin aasta ringi sama pikad, seega kella seitsme paiku läheb hämaraks vaatamata aastaajale. Selliseid valgeid öid nagu suvises Eestis siin ei ole, seega kui see –25 kraadi vahel toob kurbuse näole, siis soojendage ennast kamina või õliradika või gaasiahju või peika või mis iganes küttekeha najal, mis teil on kodus olemas ja mõelge, et Eesti suvi on ikka üle kõige.

Kuidas me Fallast tähistasime

Kuidas me Fallast tähistasime

Kuidas me It's Yoga koolitusel käisime

Kuidas me It's Yoga koolitusel käisime